13 baanbrekende flirt-tips voor op een festival

Zo wordt zelfs de meest sociaal-ongemakkelijke mensenhater een masterflirt.

Het festivalseizoen is al behoorlijk op gang en daarmee is voor jou – de levensgenietende single – de jacht vast mega succesvol. Niet? Tijd om met deze tips een flirt te vinden die je kortstondig kunt uitwonen tijdens de driedaagse aftakeling die ‘festival’ heet. Zo vind je de man/vrouw van je dromen die ook al zijn/haar salaris, gelukshormonen en waardigheid in één weekend er doorheen ramt.

Waarschuwing: bij het toepassen van deze tips bestaat de kans op FOMO. Neem dit voor lief. Je vrienden zullen epische verhalen hebben over crowdsurfen, maar jij hebt met een vreemde de liefde voor muziek, het leven en zelfdestructie gedeeld. In wie zijn afgetrapte gympen sta je liever?

1) Voorbestemd bestaat niet

Festivals zijn gigantisch. Voor je het weet verdwaal je in de krochten van theaterweides of sta je uren te hoelahoepen met je inner kind. Ontmoet je een leuk type, denk dan niet: ‘Als het voorbestemd is, komen we elkaar nog wel een keer tegen’. Dat zal niet gebeuren! Ga recht op je doel af, je hebt waarschijnlijk genoeg drank en drugs in je lijf om boven de verlegenheid uit te stijgen.

2) De drie-seconden-regel

Ken je die? Je kijkt je lustprojectiel tenminste drie seconden strak aan. Na dit kortstondige oogcontact – dat voor eeuwig lijkt – willen jullie óf seks met elkaar, óf elkaar vermoorden. In geval twee kun je het beste rechtsomkeert maken (doe dit nonchalant met the running man-dansroutine), maar anders zit je gebakken. Voor een festivaltwist combineer je het oogcontact met een paringsdans. (Tips voor het ritueel dat je vervolgens nakend in een tent uitvoert lees je hier op cjp.nl.)

3) Dixie-date

Deze is voor avontuurlijke types. Vraag je vrienden om een random kerel/meid van het terrein te plukken en deze mee te sleuren naar de dixies. Jij zit in één van die blauwe open riolen op hem/haar te wachten. Als je vrienden deze persoon in het hok hebben geduwd, timen ze precies één minuut. Na die kortstondige opsluiting weet je gelijk of je elkaar the shit vindt of dat er stront aan de knikker is.

4) Dood en verderf

Er is niets lekkerder dan een potje zeiken. Een stortvloed aan geklaag over een gesprekspartner uitstorten doet wonderen voor de connectie. Sta je bij je lievelingsgaragerockband, maar spelen ze een voor jou nog onbekend nummer waardoor je de meezingflow verliest? Braak het uit over degene naast je. Bonding gegarandeerd.

5) Hygiënische zelf-massage

Je hebt gedronken, maar bent nog niet zo zat dat je schaamteloos je broek naar beneden trekt/open ritst om tegen het hek aan te stralen. Vraag de hottie naast je of zij/hij jouw plek bij het podium bezet wil houden tot je terug bent van de wc. Als je terugkomt kun je op erotische wijze jezelf insmeren met desinfecterende gel. Dit is vooral opwindend voor mensen met smetvrees.

6) Benen in je nek

Vraag of je op iemands schouder mag zitten/iemand op jouw schouders wil zitten. Zo voel je gelijk wat voor vlees je in de kuip hebt en kun je testen in hoeverre je  benen in de betreffende nek passen. Geen match? In het ergste geval heb je óf het concert goed gezien, óf een nekhernia.

7) What’s appen-ing

Verkies jij een RSI-duim boven bobbeltjes op je stembanden? Ontmoet dan je lover op Happn of Tinder. Heb je 124 gemeenschappelijke interesses, waaronder alle bands die op dit festival staan? Spreek na wat heen en weer getyp af bij de Unox-tent om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een gezellig broodje rookworst.

8) Foodfetisj

Werk je op een festival als vrijwilliger, dan ben je in de positie om te flirten met jouw superpower: gratis eten en drinken weggegeven. Liefde gaat door de maag en zo weet je gelijk of je met een veganistische quinowrap te maken hebt of met een klamme pizzaburger.

9) Pompen of verzuipen

Bied een verzopen lekkertje beschutting aan onder je merchandise-poncho tijdens de ergste storm sinds 1901.

10) Van bil met een krokodil

Doe iets hysterisch aan zodat NIEMAND om je heen kan en je toekomstige wederhelft wel tegen je MOET praten. Als je dan toch uitpakt om mensen in te pakken: kies een outfit die rijmt op iets seksueels. Een opblaaskrokodil rijmt bijvoorbeeld op ‘van bil’. Dit triggert potentiële pornopartijen om schaamteloos aan je te plukken.

11) Frisse uitstraling

Snuif regelmatig aan een potje Vicks VapoRub, want deze move geeft je een frisse uitstraling en zo hoef je de ondraaglijke zweet-, oud bier- en witte-kadetten-met-knakworsten-lucht van je gesprekspartner niet te ruiken. Twee vliegen in één klap. (Mochten er trouwens meer dan twee vliegen rondom hem/haar heen cirkelen: er zijn grenzen.)

12) The grand escape

Spreek een teken af met je vrienden voor als je flirt op niets uitloopt. Zo kun je elkaar weer vinden in die helse mensenmassa. Een ingestudeerd flamingo-geluid bijvoorbeeld. Of vouw je armen in de vorm van een hart en vraag een voorbijganger om met een aansteker vonken te maken. Zo weten je vrienden dat je hart in brand staat en je hen nodig hebt links vooraan.

13) Wanhoopsdaad

Het festival is afgelopen. Je hebt tevergeefs alle adviezen toegepast, maar het mocht niet baten. Jouw laatste kans: standje wanhoop. De missie is om iedereen die niet naar huis wil te porren voor een after. Houd afstand, je hebt immers al drie dagen niet gedoucht, maar die joppiesaus op je shirt en opgedroogde modderspetters in je gezicht vallen nauwelijks op.

Tekst & beeld: Martine Bakker
Gepubliceerd op CJP.nl: https://www.cjp.nl/blog/2015/07/13-baanbrekende-flirt-tips-voor-op-een-festival/76887/

Tags from the story