30 x wat vrouwen écht denken tijdens de sale

Eind november. Bitjes in, helmen op en kogelvrije vesten aan. De SALE is weer begonnen. Dit is wat wij dachten toen we ons dit weekend eindelijk in de SALE onderdompelden.

1. Yes! Uitverkoop! Missie: thuiskomen met tassen vol toffe dingen en nog genoeg geld op mijn rekening voor twee weken rijst met bonen.

2. Verkopen ze hier kaarten voor een One Direction-concert ofzo? Oh, het is de ingang van de H&M.

3. Oké. Ik kan dit. Gewoon naar binnen gaan. Nee echt. Het is het waard.

4. Note to self: voorkom sterven door verdrukking en kijk uit voor bitches die een kledinghanger in je rug willen steken.

5. Ik geef me nu niet meer zo snel gewonnen als vorig jaar. Is de concurrent knock-out? Jammer voor haar: you snooze you lose. Dan heb ik een vrijbrief om mijn kledingstuk van verlangen uit haar armen te vissen. Dat is een ongeschreven regel die iedereen kent.

6. Hysterie.

7. Dit rek is te gek. Check al die jurkjes! Oh, daar heb je een concurrent op links. In het midden komen we elkaar sowieso tegen. Niet toegeven. Blijf ritmisch bewegen, terwijl je de kledingstukken binnen een fractie van een seconde scant en opzij duwt. Zij gaat maar om mij heen.

8. Oh, shit. Daar komt ze.

9. Hoera voor Judo! Met je fake bontjas.

10. Ooh wat een te gekke jumpsuit! Deze had ik zeker gekocht als ik maat XXS of maat XXXL had gehad.

11. Serieus, als ik mijn linkerbeen afzet tegen de muur en de verkoopster een vacuümpomp bij de halssluiting vastzuigt, dan kom ik er heus wel in.

12. Even realistisch, ik kan ook gewoon drie weken niet eten en dat crossfit-abonnement waar ik nog steeds voor betaal weer eens gebruiken. Als ik dan ook nog even een sapkuur doe, moet ik dit tegen kerst best kunnen passen.

13. Misschien volgende week terug komen en gelijk checken of deze skinny stone-washed jeansdan ook voor de helft is.

14. Was dat de laatste? Meen je dat? Zijn ze uitverkocht? Ook niet meer achter? Ik had die bontjas toch eerder moeten neermaaien.

15. Oh, kijk wat een te gekke mutsen! Als je er vijf koopt, betaal je vier en krijg je er één gratis. Maar dat is serieus handig. Als ik gewoon vijf verschillende kleuren neem, dan kan ik iedere werkdag een andere muts op.

16. Of ik geef ze gewoon cadeau.

17. Maar welke zal ik dan houden en welke zal ik weggeven?

18. Ik kan ook tien mutsen meenemen en er dan vijf weggeven en vijf houden.

19. Mensen zullen me voortaan ‘een kleurrijk en vrijgevig persoon met een gekleurde mutsencollectie’ noemen.

20. Lange rij bij de paskamer. Daar ga ik niet in staan hoor.

21. Ik trek mijn shirt wel uit in de winkel. Als die gast, die zich daar dodelijk staat te vervelen omdat hij met zijn vriendin mee moet shoppen, zich even omdraait.

22. Nou, dan draai je je toch niet om! Ik koop het wel gewoon zonder te passen. Als het niet past, breng ik het wel terug.

23. Wow, deze broek is nu maar 300 euro in plaats van 600 euro!

24. Die 300 euro kan ik gebruiken voor een ticket naar Londen. Daar wil ik graag heen, maar ik heb geen geld. Als ik deze broek koop, heb ik het geld wel ineens! Een win-win situatie.

25. Oké. De bloedtoevoer naar mijn handen is gestopt door alle hangers die aan mijn pols hangen. Dit is misschien een teken om toch even die paskamer in te duiken.

26. Even een script oefenen genaamd: ‘Hoe vertel ik mijn vriend dat ik weer een harembroek gemaakt van Himalaya alpaca’s heb gekocht.’ Ik kon het niet laten! Het zit zó chill.

27. Deze pumps passen super bij de harembroek! Oké, ze doen een beetje pijn. Ze zijn ook eigenlijk 2,5 maat te klein. Maar deze hakken van 20 centimeter ga ik écht heel veel dragen.

28. Als ik deze hangers aan mijn mondhoek hang en in één vloeiende beweging de rest van de geshopte kleding als een soort grijpmachine van de grond raap, dan kan ik alles in één keer naar de kassa dragen.

29. Hoezo geen saldo?

30. Ja, ik hang alles zelf wel eventjes terug, ja.

Tekst: Martine Bakker
Gepubliceerd op CJP.nl: http://www.cjp.nl/blog/2014/11/30-x-wat-vrouwen-echt-denken-tijdens-de-sale/73575/

Tags from the story
, , ,