Het cd-boek ‘Alleen als we samen mogen’

Een schrijfster en een singer-songwriter maken als eindtwintigers een muzikale reis door the Deep South van Amerika. Van grote sterren zien shinen op het dynamische South By Southwest festival in Austin tot dansen op blues in de straten van New Orleans. Van call and response-liederen op de katoenplantages tot countrymuziek in Nashville. Op zoek naar vriendschap, liefde en antwoord op de vraag: ‘Met wie wil je je leven delen?’ De poëtische grapjes, reflecties over het vrijgezellenbestaan en mijmeringen over het relationele leven tijdens deze reis werden verwerkt tot een intiem reisdagboek. Waarschuwing: na het binge-lezen van dit verhaal krijg je zin om een jeep te huren, in slowmotion een gitaar op de achterbak te slingeren en de reis te maken die al jaren door je hoofd spookt. De bijgevoegde soulvolle, folky roots-liedjes zijn een startkapitaal voor de soundtrack van je roadtrip.

De auteurs
Alleen als we samen mogen is deels een muzikale en verhalende voorstelling, deels dit vierkante boek vol liedjes, teksten en tekeningen. Singer-songwriter Bobbie Wall en zelfbenoemd woordfetisjist Martine Bakker zijn founding mothers van het project dat herkenbaar is voor iedereen die samen is, of alleen, of ademt. Bobbie presenteerde haar soulvolle countrypop-ep May I sing for you? in een Amsterdamse streetart-galerie, speelt op festivals en poppodia door het hele land en produceert theatervoorstellingen. Martine Bakker werkt als copywriter voor merken met humor, schrijft als cultuurredacteur over muziek, theater en reizen, en treedt op als verhalenverteller. Samen zijn ze een twee-handen-op-één-buik duo, net als karamel & zeezout, Yin & Yang en palmbomen & cocktails.

De illustrator
Alle visuele juweeltjes in dit boek komen uit het brein van beeldkunstenaar, illustrator en vormgever Esther Walter. Haar passies zijn inkt, verf en ingewikkelde designcomputerprogramma’s. Ze maakt grap kunstwerken voor merken en artiesten, posters, muurschilderingen, handgeschreven menu-borden, huisstijlen en boeken. Ook gebruikt ze haar lokken als experimenteel kleurenpalet. Esther deelt haar leven met haar vriend en babykat. Martine en Bobbie noemen haar de knettersuiker van hun bestaan.

Het is te koop bij goede platenzaken, maar je kunt ook een mailtje sturen naar martine@thestorybakery.com en dan sturen we er eentje op.