Humorfabriek: Matroesjka

Een humoristische show aan elkaar ouwehoeren: het lijkt podiumdieren zo natuurlijk af te gaan. Toch gaat er achter de slim geformuleerde woordcombinaties een intense schrijfsessie schuil. In deze rubriek onderzoeken we het creatieve proces van cabaretiers en stand-up comedians.

In een persoonlijke setting, van huiskamers tot favoriete café’s, vertellen de artiesten hoe ze grappen maken. Deze eerste aflevering staan cabaretiers (en oud CJP-columnisten) Janneke Rinzema en Lisa Loeb in de schijnwerpers. Nou ja; ze zitten eigenlijk in het zonlicht op het dak van het Amsterdamse Volkshotel. Als hét technocabaretduo van Nederland zijn Janneke en Lisa gespecialiseerd in het neerzetten van gemankeerde personages. Van opblaaspoppen tot vrouwelijke pedofielen. Naast het publiek laten lachen, kunnen ze met hun soulvolle zangstemmen ook traanbuizen opendraaien. Wanneer het gaat over vluchtelingen bijvoorbeeld. CJP dook in het brein van het komische duo en ontdekte wat humor voor hen betekent.https://youtu.be/dIsCzGU8mrs

Wil je de creaties van Lisa en Janneke in het echt zien? Matroesjka speelt tot en met 16 december de voorstelling Eeuwig Vlees door het hele land. Vanaf 24 februari zijn ze te zien met hun nieuwe voorstelling Brainwash. De komende tijd gaan ze weer hard aan de schrijf, dus wie weet spot je Matroesjka wel in het wild als ze nét een sketch over een gebrainwashte hersenkwab oefenen. Check hier de speeldata.

Gepubliceerd: https://www.cjp.nl/blog/2016/10/cjp-s-humorfabriek-matroesjka/78333/

Tags from the story
, ,