Met Raoul op het puntje van je stoel

Raoul de Jong is danser, schrijver én bezitter van de blauwste ogen op aarde. Ik zocht hem op in zijn Rotterdamse flat op de allerhoogste etage, waar hij onze lens betoverde met een voordracht en zijn levensverhaal.

Op vrijdag 30 september is er iets bijzonders aan de hand in de Amsterdamse Stadschouwburg: de laatste editie van de Jonge Schrijversavond. Een literaire talkshow waar schrijvende types een podium krijgen. Tijdens de avond lezen auteurs Arjen Lubach, Lize Spit, Marieke Rijneveld, Elfie Tromp, Roman Helinski, Sander Kok en Raoul de Jong voor uit eigen werk en worden daarna geïnterviewd door presentator Maurice Seleky.

Ik was alvast benieuwd naar het verhaal van Raoul de Jong. Aan zijn superdure bureau, omringd door aantekeningen, boeken en tekeningen van zijn personages, maakten we een filmpje (zie hierboven).

Nu we er toch zijn, leest Raoul gelijk een stukje voor uit zijn eerste boek Het leven is verschrikkulluk!. Bekijk hier hoe de tiener in Raoul weer naar boven komt.

Wil je zien hoe de dansende schrijver voordraagt uit ander werk en na afloop met hem swingen (op Take 5 van Dave Brubeck) tijdens het Jonge Schrijversbal? Dat kan! Er zijn nog kaartjes.

Gepubliceerd op CJP.nl, 23 september 2016.