Warme Broodjes: Choices by DL

Een Sky High Rockin carrière, leuke kop, goed lijf, fijne vent, snoepje van een dochter en zo’n gunfactor dat groen wegtrekken voor anderen geen optie is. Oud-klasgenootje Debora Huisman-Leeser is er zo’n eentje. Zo stond ik vijf jaar na dato met een ijskoude Scroppino in mijn hand op het jubileumfeestje van haar eigen sieradenlijn: Choices by DL.

Debora en ik leerden elkaar kennen tijdens de minor Magazines op het AMFI waar we met een groepje meiden een eigen modeblad produceerden. Debora komt uit de Gassan familie, voor mij toentertijd een ver-van-mijn-bedshow van de Rich and Famous. Debora vertelde altijd geweldige verhalen over haar leven en zo kregen wij ook een kijkje in de wereld van juwelen. (Al bleef het bij een kijkje, want uit pure armoede zijn mijn handgemaakte Afrikaanse bananenbladerenoorbellen nog steeds mijn ‘Girls Best Friend’ en heb ik ook nog niets vernomen van die vent die op korte termijn een rock aan mijn vinger zal schuiven.) Doordat diamanten in haar bloed zitten, kwam deze onderneemster al vroeg op het idee om als afstudeerproject haar eigen sieradenlijn te ontwikkelen. Iedere steen is verwisselbaar en gemaakt van de meest prachtige materialen. Choices is voor alle vrouwen, want je kan het zowel chique als stoer dragen. Met dit project had ze een diamond in the rough in handen.

Vijf jaar later sta ik mijn leven te  overdenken met luxueus emo food op een schitterende locatie. Het hoofdkantoor van Gassan is omgetoverd tot feestzaal met een paarse loper en een sprookjesachtige witte aankleding.  Iedereen staat zich te verheerlijken aan de hapjes, drankjes en de gepresenteerde collectie. De classic, fly me to the moon én hippie chic modellen schitteren trots van achter het glas vandaan. Ze zijn gepresenteerd op smaakvol, wit serviesgoed en lijken net museumpronkstukken. Ik werk diverse op kleur geselecteerde macarons naar binnen en frieten met Debora’s gezicht op het zakje, passeren ook de revue.  Dit alles spoel ik weg, inclusief een brok in mijn keel, met een uitmuntend wijntje. Shit, ik moet ook iets met mijn leven doen als ik het nog voor mijn  30ste gemaakt wil hebben.

Zo sta ik te realiseren hoe ik na het feestje zal terugkeren naar mijn tijdelijke studentenflat. Hoe ik die week al weer tientallen baanafwijzingen uit mijn mailbox heb moeten deleten.  Dan paraderen er twee stunning  guitige, langbenige, blonde tweelingmeiden door het publiek. Van top tot teen behangen met Choices. The crowd goes wild. De meiden zijn de hele avond om hun hand gevraagd en tonen als levende paspoppen de fantastische collectie. De luxe uitvoering van hippie chic en fly me to the moon: Evening. Het leuke van de lijn is, het is daadwerkelijk voor iedere vrouw! Zo draagt wereldster Eva Simons (met een indrukwekkende, spierwitte dreadlockshanenkam) de ring Black Ip uitermate stoer. Maar ook stijlvolle iconen Winonah de Jong en Leontien Borsato (met hun altijd unieke en klassieke look) staan de sieraden fantastisch. Debora praat de avond aan elkaar in een gewaagd maar fabuleuze onesie. Ik probeer het geheel vast te leggen met mijn Iphone maar catch wrang genoeg alleen shots van Erwin Smulders’ hoofd.

Dan beland ik geheel onverwacht in een shoot waarbij ik per ongeluk tussen een dozijn Hollandse missen in sta. Nog maar een macaron dan? Maar als ik zie hoe op erotische wijze een van de missen poseert met zo’n azuurblauw taartje, hou ik het toch maar voor gezien. Ik schiet nog even een glamoureuze persfoto met mijn AMFI maatje en wens haar al het geluk toe met haar fantastische concept. Deze meid gaat de wereld veroveren. Haar collectie is nu zelfs te koop bij Bloomingdales in heel Amerika! En vele modeliefhebbers van over de hele wereld zweren bij het merk. Terwijl ik het event met een goedgevulde goodiebag verlaat, vliegen in de Flagship Store de oorbellen, kettinkjes en ringen als warme broodjes over de toonbank.